Vacature Verbinder/Adviseur Rioolbeheer

Vacaturenummer 2017.85

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 22 waterschappen in Nederland.

Ter versterking van de samenwerking met de gemeente Lopik én het samenwerkingsverband Winnet zoekt HDSR een Verbinder/Adviseur Rioolbeheer voor 36 uur per week. Voor een groot deel werkzaam bij de gemeente Lopik, één van de netwerkpartners van Winnet.

De verbinder/adviseur rioolbeheer maakt onderdeel uit van de afdeling Zuiver van het waterschap, maar zal in eerste instantie een belangrijk deel van zijn tijd gedetacheerd worden bij de gemeente Lopik. Mogelijk dat ook andere partners in de afvalwaterketen een beroep op de verbinder/adviseur rioolbeheer gaan doen.

Wat beoogt Winnet?

Het water innovatie netwerk zet zich in voor kostenefficiënter beheer van de afvalwaterketen (riolen en waterzuivering), het verbeteren van de waterkwaliteit en het verminderen van de personele kwetsbaarheid. De opbrengst van de samenwerking is een optimale kwaliteit van de afvalwaterketen tegen de laagst mogelijke maatschappelijke kosten. Door slim samen te werken en kansen te benutten wil Winnet de afvalwaterketen innoveren. Het is de gezamenlijke ambitie van de 14 Utrechtse gemeenten en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden om de regioaanpak te continueren en deze waar mogelijk te versterken en uit te bouwen.

Jouw werkzaamheden

Als verbinder/adviseur rioolbeheer ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen van meerjarenplannen binnen het rioolbeheer en het afstemmen hiervan met andere taakvelden. Hiervoor laat je onder andere inspecties uitvoeren, interpreteer je de resultaten en zorg je voor de koppeling van de maatregelen in het beheersysteem.

Verder zorg je voor de uitvoering van onderhouds- en investeringswerken vanaf het initiatief tot en met de realisatie incl. verantwoording van de projectkosten. In voorkomende gevallen voer je als beheerder zelf regie op de lopende werken. Je werkt nauw samen met diverse partners binnen en buiten het netwerk van de gemeente Lopik. Tevens speel je een verbindende rol binnen het samenwerkingsverband Winnet.

Je bent sparringpartner van de integraal projectleider van de gemeente Lopik, stelt operationele plannen op en (technische) programma’s van eisen.

Daarnaast volg je de ontwikkelingen op technisch gebied en kijkt waar dit mogelijk in te brengen is binnen het beheer. Je overige kerntaken zijn:

  • je coördineert en houdt regie over de onderhoudswerkzaamheden en investeringsprojecten;
  • je coördineert en houdt regie over onderzoeksactiviteiten ter verbetering van het huidige beleid en strategie;
  • je werkt mee aan onderhoudsbestekken, bereidt aanbestedingsprocedures voor en stelt projectopdrachten op;
  • je bent verantwoordelijk voor de planning en budgetten;
  • je werkt actief samen met betrokken collega’s en stuurt ze indien nodig aan;
  • je draagt zorg voor een adequate financiële afronding van projecten en stelt rapportages op.

Wij vragen

Je bent een fanatieke verbinder en beschikt over een relevante MBO of HBO opleiding, bijvoorbeeld HBO civiele techniek. Je hebt kennis van- en meerjarige werkervaring in de afvalwaterketen. Je hebt duidelijk affiniteit met stedelijk water en ervaring met waterhuishouding en riolering, het gebruik van beheersystemen, RAW-systematiek en het opstellen van beheerplannen.

Je staat stevig in je schoenen, beschikt over prima contactuele eigenschappen en bent effectief in staat om een goede verbinding met collega’s en belanghebbenden te leggen en te onderhouden. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en treedt actief en zelfstandig op voor de taakvelden waar je de verantwoordelijkheid voor draagt. Je werkt graag in en met teams en bent stressbestendig.

Wij bieden

Een aanstelling voor gemiddeld 36 uur per week. De functie is ingedeeld in schaal 9 van de salarisschalen voor waterschapspersoneel (functieprofiel Adviseur D). Het salaris bedraagt minimaal € 2.584 ,= en maximaal € 3.540,= bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en werkervaring. Bij goed functioneren wordt na één jaar een vast dienstverband geboden bij HDSR (of bij Gemeente Lopik).

Ons waterschap kent, naast een basissalaris, een modern individueel keuzebudget dat ten minste 20% van het bruto jaarsalaris bedraagt en dat het mogelijk maakt door het hele jaar heen je eigen afwegingen te maken tussen bronnen en doelen, bijvoorbeeld het kopen van extra verlofuren.

Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag / Geen Bezwaar (VOG) is een voorwaarde om bij ons waterschap te kunnen worden aangesteld.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Wim Heijbroek (manager Winnet bij HDSR) via 030 634 5946 en/of Gerben Boer, integraal projectleider bij de gemeente Lopik 0348 55 99 20.

Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Gilian Gratama, adviseur P&O, telefoon 030 634 5923. Neem een kijkje op www.hdsr.nl of op www.winnet.nl.

Iets voor jou?

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je motivatie en CV uiterlijk op
14 januari 2018 per email naar: solliciteren@hdsr.nl onder vermelding van “sollicitatie” en het vacaturenummer ‘2017.85’.

  • Deze vacature staat in- en extern gelijktijdig uit. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.
  • Een assessment kan ingezet worden als onderdeel van de selectieprocedure.
  • De eerste gesprekken zullen plaats vinden op dinsdag 30 januari 2018.

logo's partners Winnet