Winnet Nieuwsbrief 3 - 2018

Nummer 3, 2018

Dit is de najaars nieuwsbrief van 2018. In deze nieuwsbrief lees je meer over de Innovatieprijs 2018 en gaat Winnet aan de slag met GeoDyn. Op 9 oktober organiseert Winnet een themamiddag over Exoten lees hoe jij je kan aanmelden.

Winnet Innovatieprijs 2018

Winnet poster innovatieprijs 2018 digitaal gebruik

Durf jij nieuwe dingen te proberen? En heb je een goed idee om de afvalwaterketen duurzamer en efficiënter te maken? Stuur je idee in en wie weet helpen wij jou om je idee in de praktijk te brengen!

Net als in 2017, reikt Winnet, het Water INnovatie NETwerk, dit jaar de Winnet Innovatieprijs uit. Een prijs om een meer duurzame, meer efficiënte en/of effectievere afvalwaterketen te stimuleren.
De meest innovatieve en duurzame toepassing wint een bedrag van € 15.000, te besteden aan de uitvoering van dit idee.

Wil je meedoen? Meld je innovatie z.s.m. aan via info@winnet.nl

GeoDyn wat voor jou?

GeoDyn_plaatje_artikel

In het vervolg op het project “Ontsluiten statische gegevens” van de themagroep Assetmanagement gaat Winnet aan de slag met de tool GeoDyn. Met deze GIS-tool kunnen snel en overzichtelijk de huidige kenmerken van alle bemalingsgebieden bepaald worden. Op 11 oktober is er een bijeenkomst waar alle ins en outs over deze tool aan bod komen. Aanmelden is noodzakelijk.

Themamiddag Exoten

foto exoten

In veel van onze watergangen zitten exoten, van Amerikaanse rivierkreeften tot ongelijkbladig vederkruid. Zonder actief beheer verspreiden deze zich verder en verdrukken ze de inheemse soorten. Bestrijden kan veel geld kosten en een zeer grote inspanning vergen. Hoe ver moet hierin gegaan worden? Hoe pak je de exotenbestrijding aan?

Op 9 oktober houdt de themagroep Stedelijk Water een Themamiddag Exoten. Meld je aan via info@winnet.nl om bij deze middag aanwezig te zijn. Doe dit uiterlijk 24 september.

Meer informatie en het programma van deze middag lees je op de website.

Nico Vennema versterkt Winnet

Taart winnet

Per 1 september is Nico Vennema gedetacheerd vanuit het Waterschap bij de gemeente Lopik. Hij gaat aan de slag als Adviseur Afvalwaterketen voor elk geval 1 jaar.

Redactie

Winnet 
Poldermolen 2
Postbus 550 
3990 GJ Houten

Telefoon: (030) 2097351
E-mail: info@winnet.nl

Aanmelden of afmelden? Ga naar Abonneren / afmelden nieuwsbrief.